MIN HISTORIE

Jeg heter Rita Haga. I August 2011 fikk jeg diagnosen cøliaki, og ble nødt til å legge om til et glutenfritt kosthold. Der sto jeg - med lite kunnskap, enda mindre nettverk og ganske dårlig form.

Jeg regner meg selv som en ”brødoman”. Jeg elsket, og elsker fortsatt ferske bakevarer. Jeg er glad i å bake og fikk ofte skryt for gjærbaksten min. Med andre ord hadde brød og rundstykker høy prioritet. 

Jeg ville ha et kosthold som var godt å leve med, og bestemte meg for å hente inn riktig kunnskap, slik at jeg kunne lage et godt brød, selv med cøliaki.

Gjennom Norsk Cøliakiforening (NFC) meldte jeg meg på et bakelederkurs, et flott tilbud hvor jeg lærte mye. Lite visste jeg om at gluten også finnes i veldig mange andre matvarer. Det var plutselig mye jeg ikke tålte, så jeg ble nødt til å kartlegge forholdene. I dag har vi heldigvis mange flinke leverandører som legger forholdene til rette for et enklere glutenfritt kosthold. Like vel følte jeg at noe manglet.

En dag, mens jeg var ute på min daglige luftetur med hunden, dukket en idé opp. Kanskje det gikk an å lage brødskiver på den samme måten som man lager en vaffel? Der og da ble idéen om Brødskiva AS født. 

Prøving, feiling og mye pågangsmot har vært faktorer på veien til et godt og variert kosthold. Cøliaki har gått fra å være en hindring, til å åpne for nye muligheter og spennende prosjekter.