Linker

Her har vi samlet inn gode linker vi tror du vil ha glede av i din glutenfrie hverdag.

http://www.ncf.no
En interesseorganisasjon for deg som har diagnosen cøliaki, dermatitis herpetiformis eller av andre grunner må holde et glutenfritt kosthold.

http://www.jonassco.no
Nettbutikk med mange år erfaring vedrørende allergikost. 
 
https://www.facebook.com/coliakikokken  
Hjemmekokk som prøve vise seg selv og andre at et liv med cøliaki er mulig å få til med masse god og sunn mat :)

https://www.kostholdsplanleggeren.no
Et kostholdsverktøy fra helsedirektoratet og mattilsynet.

http://www.matvareguiden.no
Viser næringsinformasjon om flere tusen matvarer, drikkevarer og råvarer i salg i Norge. Det fins BMR og BMI kalkulator samt E-nummer oversikt.

http://www.allergikokken.no
Oppskrifter og inspirasjon for forskjellige matallergier. 

http://www.naaf.no
Astma og allergiforbundet.

http://www.ncf.no/Glutenfri-mat/Bakeskolen
Glutenfrie bakekurs.

http://www.bramat.no
Oppskrifter og inspirasjon.

http://www.allergikost.no

http://www.allergimat.com

Apper

Oversikt over aktuelle apper for matallergikere.

http://www.naaf.no/no/aktuelt/Nyhetsarkiv
Flott app til alle med matvareallergier.

Slik blander du melblandingen

1 dl melblanding. ¾ - 1 dl vann/væske.  1 ts smør eller olje. Salt etter smak.

Bland alle ingrediensene sammen. Rør godt. La røra svelle i 5 min. Ca 2 ss røre er nok til en skive. Stek ca 3 min. Fra middels til sterk varme.

Når røren har stått en stund må man som regel spe med litt vann/ veske. Prøv deg fram, konsistensen skal være litt tykk. 

Disse to produktene anbefalles.

Rapskokos og vita hjertego`er fint å bruke i røra.

Rengjøring av Brødskivajernet

Brødskivajernet er belagt med nonstick belegg, og man må derfor være forsiktig med bruk av skarpe gjenstander.

Spray innsiden av jernet med lunket vann. La det stå å virke en stund.
Tørk av med en myk fuktig klut. Bruk evt en myk børste og kanskje litt mer vann ved behov. Til slutt, tørk av med en myk klut.